COACHING VOOR WERKNEMERS & WERKGEVERS

Coaching voor werknemers
Verzuim door psychische klachten kent de laatste jaren een forse stijging. Uitval door stress en burn-out wordt ook wel ‘beroepsziekte nummer 1’ genoemd. Voor organisaties en bedrijven zijn gezonde en vitale medewerkers onmisbaar. Goede performance en vitaliteit zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. U kunt in Uw personeel investeren door coaching en training in te zetten. Ook het aanbieden van workshops over onderwerpen zoals ‘Omgaan met stress  en veranderingen, en mindfulnessproeverijen. Een workshop is een middel dat preventief en ondersteunend werkt en ingezet kan worden om een gezonde levensstijl en vitaliteit te bevorderen.

Workshops op maat zijn bespreekbaar neem daarvoor contact met mij op via het contactformulier

Teamcoaching
Daar waar mensen samenwerken en samenleven spelen dynamieken en patronen die niet zichtbaar zijn maar wel voelbaar in op de onderstroom. Ik werk op diverse niveaus van teamcoaching, dat wil zeggen op relationeel, emotioneel en systemisch niveau. Wie of wat hoort erbij en wat niet? Wat is de historie?    Middels individuele en teamgesprekken wordt achterhaald welke thema’s er spelen, waardoor het team niet functioneert als een team. Middels teamgesprekken en oefeningen wordt er toegewerkt naar een effectieve teamsamenwerking.

Coaching voor leidinggevenden
Leidinggevenden kunnen coaching inzetten als ze hulpvragen hebben hoe zij kunnen omgaan met hun teams. Wat heb je als leidinggevende te leren? Welke leiderschapstaken worden genomen en niet genomen?

Coachend en succesvol leiderschap  

Leiderschap vraagt om een dienende en verbindende houding. Een leider kan zich verbinden met het leidende principe van de organisatie, kent zijn plek en zichzelf en neemt zijn taak. Dat vraagt om meer kennis dan alleen die van management modellen, productieparameters en vergaderingen voorzitten.  Hoe kun je als leidinggevende een voorbeeld van succes zijn, eenzaamheid verduren, delegeren en macht hanteren? Hoe goed ken jij jezelf en je achtergrond? Hoe ga je als leider om met overdrachtsfenomenen? Welke klus heb jij te klaren? Op wie kun jij terugvallen?Hoe kun je als leidinggevende coachend en dienend leiderschap inzetten zodat medewerkers meer zelfstandig worden en zichzelf ontwikkelen?  Ontdek wat je te doen staat en wat niet via coaching en training.

VRAAG HIER EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

bedrijven