COACHING EN TRAINING VOOR PARTICULIEREN, PROFESSIONALS EN MEDEWERKERS VAN BEDRIJVEN en ORGANISATIES

Mijn aanbod richt zich zowel op professionals van bedrijven en organisaties, ondernemers en particulieren. Doel is bewustwording, ontwikkeling en groei naar persoonlijk leiderschap van individu team en organisatie.

De trainingen en coaching kan op mijn eigen locatie plaatsvinden alsook incompany of een eigen gekozen locatie.

Bedrijven

Voor bedrijven verzorg ik training en coaching, zowel op individueel, team en organisatieniveau. Voor individuele medewerkers bied ik coaching waarbij de focus ligt op persoonlijke groei en ontwikkeling. Ook begeleid ik op individueel niveau medewerkers omgaan met stress, burn-out, depressie, rouw en veranderingen.

Leiderschap

Leidinggevenden vinden in mij een sparringspartner en coach die hen helpt de plek in te nemen als leidinggevende. Leiders die hun persoonlijkheid optimaal weten te hanteren die behalve ook hun deskundigheid positie of macht kunnen terugvallen op zichzelf. Dit vraagt om introspectief en reflectief vermogen.

Inmiddels heb ik diverse leidinggevenden begeleid op hun reis naar zelfkennis en het zichzelf optimaal kunnen inzetten waaronder leiders vanuit de zorg, onderwijs en financiële wereld.

Als assessor  op de Hogeschool Rotterdam begeleid ik managers en leiders van de opleiding Management en Leiderschap op hun weg naar persoonlijk leiderschap.

Teams

Kenmerken van teams en groepen zijn dat ze met elkaar verantwoordelijk zijn een bijdrage te leveren aan het vervullen van de taak. Deze gezamenlijkheid vraagt om samenwerking.  Soms zijn er verstoringen in de samenwerking en verliezen teams hun kernfunctie en door niet samen te werken aan het verrichten van de taak.

Bij teams maak ik de onderstroom zichtbaar waardoor er effectieve en vitale samenwerkingsverbanden ontstaan. Ik ben systemisch opgeleid waardoor ik met mijn collega’s kijk naar wat er zich onder de ijsberg afspeelt, welke  dynamieken er in de onderstroom voelbaar zijn maar niet zichtbaar. Voor teamcoaching is het gebruikelijk eerst een intake te houden waarin de vraag wordt verduidelijkt. Individuele intakes met de teamleden en teamsessies zullen na de intake plaatsvinden. Ook de leidinggevende(n) worden betrokken in dit proces. Bij een groot team of meerdere teams in organisaties werk ik samen met de bewustzijnsfabriek

Organisatieniveau 

Het kan zijn dat door de teamsessies en of sessies met leidinggevenden de vraag zich richt op meerdere diepere lagen in de organisatie.

Trauma opvang na impactvolle gebeurtenissen

Ik heb jarenlange ervaring in het opvangen van medewerkers en teams na traumatische gebeurtenissen. Ook nu biedt ik met coaching ondersteuning na traumatische gebeurtenissen.

 

Mindfulness

Diverse mindfulnesstrainingen behoren tot het aanbod. Waaronder de mindfulness based stress reductie en cognitieve therapie. Ook mindfulness en compassieproeverijen behoren tot de mogelijkheid. Er zijn 8- weekse, 4 -weekse programma’s. Hierbij werk ik samen met Angela Koolmees, psycholoog, secure based coach en mindfulnesstrainer.

Vraag hier een gratis kennismakingsgesprek aan!

Coaching en training 

Het eerste gesprek is het kennismakingsgesprek, waarin we onderzoeken we of er een klik is en waarin we kijken wat de hulpvraag is. Is er een klik dan maken we verdere afspraken en voor bedrijven wordt er een offerte gemaakt.

De gesprekken vinden plaats op een door mij aangewezen locatie waar ik  praktijk houd of een in samenspraak uitgekozen locatie.

Het gesprek is een belangrijk onderdeel van het proces, maar we kunnen ook samen een wandeling maken. Daarnaast ga jezelf aan de slag met opdrachten.

Maak een afspraak voor een gesprek als je een vraag hebt over een van de volgende onderwerpen:

  • Je als professional jezelf verder wilt ontwikkelen
  • Moeite hebt met grenzen stellen, voor jezelf zorgen, angsten ervaart, moeite met uiten, jezelf isoleert, last hebt van negatieve gedachten
  • Een probleem hebt en wil onderzoeken middels systemisch coachen hoe deze terugvoert naar je familiesysteem
  • Hoe je om kunt gaan met diverse rollen in het leven
  • Het ervaren van klachten die door stress en burn -out zijn ontstaan en je weer ontspannen en vitaal wil worden en de balans wilt herstellen;
  • Zelfkennis wilt opdoen en je niet weet hoe je verder kan, beter om wil leren gaan met stressvolle situaties;
  • Geconfronteerd wordt met een traumatische gebeurtenis;
  • Ondersteuning  zoekt bij verzuim en reintegratie
  • Verandering van zingeving en ontdekken nieuwe loopbaanmogelijkheden;

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan!

Samenwerkingspartners

Voor teams- en organisatie coaching en trainingen werk ik samen met het team van de bewustzijnsfabriek

Voor mindfulness- compassietrainingen en workshops werk ik samen met Angela Koolmees http://www.angelakoolmees.nl