OVER MIJ

Welkom op mijn website, mijn naam is Karin van den Bos. Met mijn partner en twee dochters woon ik in Vlaardingen. Ik ben geboren in Schiedam als enig kind van oudere ouders uit de vooroorlogse generatie. Ik leerde al heel jong op eigen benen staan en kreeg verschillende boodschappen mee vanuit mijn ouders. Deze boodschappen hebben mij ver gebracht. Op een later moment heb ik ervaren dat deze boodschappen mij belemmerden. Perfectionistisch, grote loyaliteit, te groot verantwoordelijkheidsgevoel en een enorm doorzettingsvermogen zorgden in 2017 uiteindelijk voor burn-out klachten. In 2018 gooide ik dan ook het roer om. Ik besloot om na 33 jaar vast dienstverband, mijzelf bij en om te scholen en mijn professionele ervaring en deskundigheid anders in te zetten. Nu draag ik bij aan de ontwikkeling van mens, team en organisatie.

Met veel trots kan ik dan ook zeggen dat ik nu als coach en trainer werkzaam ben voor en in vele kennisgebieden met fijne samenwerkingen. Ik ben veel werkzaam voor zorgorganisaties, gemeenten, onderwijs en opvangorganisaties. Ook bedrijven uit de particuliere sector weten mij en het team te vinden. Ik werk veel met vrouwelijke leiders, geef mindfulnesstrainingen, leiderschapsworkshops en begeleid teamtrajecten. Ook examineer ik bij de Leiderschap & Managementopleiding aan de Hogeschool te Rotterdam. Je kunt via deze link zien wat mensen over mijn begeleiding en trainingen zeggen Referenties/Aanbevelingen

Werkervaring

Ik ben vanaf mijn 17e jaar werkzaam geweest in de zorg. De laatste 12 jaar(tot 2018) heb ik als manager in een grote ziekenhuisorganisatie gewerkt waar ik meerdere teams en locaties mocht aansturen. Ik coördineerde verschillende organisatorische fusies, verhuizingen, samenvoegingen en veranderingen. Naast deze functie gaf ik trainingen en verzorgde ik met een aantal collega’s de trauma-opvang.

Als manager en medewerker in de zorg heb ik veel te maken gehad met mensen die klachten hadden ten gevolg van stress, werkdruk en veranderingen. Vanuit mijn functie coachte en begeleidde ik de laatste jaren veel individuele medewerkers en teams. Ik heb van dichtbij gezien hoe ingewikkeld het kan zijn meerdere functies te combineren in de werk- en privésfeer, iets wat tegenwoordig heel gebruikelijk is. Ook heb ik van dichtbij ervaren hoe ingewikkeld het kan zijn wanneer organisaties; veranderen, fuseren en samenvoegen. Wat er dan speelt in de onderstroom bij medewerkers, leiders, in teams en de gehele organisatie. Hoe systemen, cultuur, dynamieken  en persoonlijke factoren en omstandigheden het werkgeluk, de resultaten, samenwerkingen, communicatie en performance kunnen beïnvloeden.

Zoals eerder gezegd ben ook ik geconfronteerd geweest met burn-out klachten. Ik voelde me niet gelukkig in mijn werk. Ik zag dat er andere interventies nodig waren op de werkvloer waar ik vanuit mijn functie te weinig tot geen invloed op kon uitoefenen. Ik combineerde een studie, de zorg voor mijn gezin en de mantelzorg voor mijn moeder. Die verschillende rollen, werknemer, moeder, student en mantelzorger en de onvrede die in had in mijn werk, zorgde ervoor dat ik geen tijd en rust nam voor mezelf. Als enorm loyale en verantwoordelijke medewerker bleef ik na het overlijden van mijn moeder de overige rollen vervullen en nam geen tijd te vertragen en te rouwen met als resultaat burn-out klachten.

Het roer om

Een bezinningsperiode volgde een ontdekkingstocht in mijzelf en mijn verleden. Hierin ben ik mij gaan afvragen wat ik nu eigenlijk wilde, wat ik kon met mijn professionele en persoonlijke ervaring en wat ik wilde leren. Hoe ik daarmee van toegevoegde waarde kon zijn voor individuen, teams en organisaties, de maatschappij.

Ik ontdekte waar mijn overtuigingen en automatische patronen en gedrag vandaan kwamen. Welke boodschappen ik had meegekregen vanuit mijn familie van herkomst. Hoe moeilijk was het om anders te leren kijken, denken en handelen. Dat het confronterend en pijnlijk was hiermee aan de slag te gaan. Ik heb gesprekken gevoerd met mensen bij wie ik me veilig voelde. Door deze gesprekken te combineren met mindfulness en bewegen heb ik mezelf weer opnieuw uitgevonden en andere keuzes gemaakt. Met als resultaat dat ik mijn  levensvreugde, passie, zingeving en vitaliteit weer terugvond. Hierdoor besloot ik mijn leven een andere wending te geven.

“Door inzichten ontstaat groei en ontwikkeling waardoor vitaliteit, levenskracht, effectieve samenwerking en duurzame inzetbaarheid optreden”.

Ik ben als NOBCO- coach en mindfulnesstrainer aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches ( NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) en de Vereniging Mindfulness Nederland.

Opleidingen en diploma’s

2017  Bachelor of Health met de specialisatie Begeleidingskunde

2018 Mindfulnesstrainer 2019 mental coach

2019 Systemisch coach.

2019 Mindfulness en bewegen

2019 Counseling bij depressie rouw en verlieservaringen

2020 Boeddhistische psychologie

2020 Stress en Burn-out coach

2018 Intuïtief en systemisch coachen met teams

Team, samenwerkingen

Ik heb een samenwerking met verschillende collega’s. Sommige opdrachten zijn voor mij alleen te groot en door middel van deze samenwerking zorgen wij voor continuïteit en kunnen wij grotere opdrachten aannemen. Kijk op deze pagina voor het team https://karinvandenboscoaching.nl/over-mij/team/. Wij dragen een een schat aan professionele ervaring, scholing, achtergrond en deskundigheid mee. Een unieke samenwerking waardoor we van toegevoegde waarde zijn in een breed kennisgebied en maatwerk leveren.

Je kunt bij mij en het team terecht voor individuele coaching, leiderschapscoaching, mindfulnesstraining, systemisch werk, teambegeleiding en diverse workshops.

Mocht mijn verhaal  je aanspreken en inspireren en heb je een vraag? Mail of bel gerust. We maken dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.