OVER MIJ

Welkom op mijn website, mijn naam is Karin van den Bos. Ik woon met mijn partner en twee prachtige dochters in Vlaardingen. Ik ben vanaf mijn 17e jaar werkzaam geweest in de zorg. De laatste 12 jaar heb ik als manager in een grote ziekenhuisorganisatie gewerkt waar ik meerdere teams en locaties mocht aansturen en verschillende organisatorische fusies, verhuizingen, samenvoegingen en veranderingen heb gecoördineerd. Naast deze functie gaf ik trainingen en verzorgde ik met een aantal collega’s de trauma-opvang.

Als manager en medewerker in de zorg heb ik veel te maken gehad met mensen die klachten hadden als gevolg van stress, werkdruk en veranderingen. Vanuit mijn functie coachte en begeleidde ik de laatste jaren veel individuele medewerkers en teams. Ik heb van dichtbij gezien hoe ingewikkeld het kan zijn meerdere functies te combineren in de werk- en privésfeer, iets wat tegenwoordig heel gebruikelijk is. Ook heb ik van dichtbij ervaren hoe ingewikkeld het kan zijn wanneer organisaties; veranderen, fuseren en samenvoegen. Wat er dan speelt in de onderstroom bij mensen, in teams en de gehele organisatie. Hoe systemen, cultuur, persoonlijke factoren en patronen het werkgeluk, de resultaten en performance kunnen beïnvloeden van individuele medewerkers, teams en organisatie.

Ook ik ben geconfronteerd geweest met me niet gelukkig voelen in mijn werk. Ik combineerde een studie, de zorg voor mijn gezin en de mantelzorg voor mijn moeder. Die verschillende rollen, werknemer, moeder, student en mantelzorger, zorgde ervoor dat ik geen tijd en rust nam voor mezelf. Als enorm loyale en verantwoordelijke medewerker bleef ik na het overlijden van mijn moeder de overige rollen vervullen, doorgaan met werken, afstuderen en zorgen voor anderen. Ik negeerde de signalen van mijn lichaam en geest met als resultaat burn-out klachten.

Een bezinningsperiode volgde. Hierin ben ik mij gaan afvragen wat ik wilde, wat ik kon met mijn professionele en persoonlijke ervaring en wat ik wilde leren. Hoe ik daarmee van toegevoegde waarde kon zijn voor individuen, teams en organisaties, de maatschappij.

Ook betekende deze bezinningsperiode een ontdekkingstocht in mezelf. Ik ontdekte waar bepaalde niet-helpende automatische patronen en gedrag vandaan kwam. Hoe lastig het was om anders te leren kijken, denken en handelen. Dat het doorzettingsvermogen vereist om dit te doen om weer vitaal te worden. Ik heb gesprekken gevoerd met mensen bij wie ik me veilig voelde. Door deze gesprekken te combineren met   mindfulness en bewegen heb ik mezelf weer opnieuw uitgevonden waardoor ik bewuste keuzes kon maken. Met als resultaat dat ik mijn  levensvreugde, passie, zingeving en vitaliteit weer terugvond. Hierdoor besloot ik mijn leven een andere wending te geven.

De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt door de burn-out en de verdere studies hebben ertoe geleid dat het werk wat ik nu doe mij energie oplevert en fijne samenwerkingen met professionals heb. Ik ben dankbaar en prijs mijzelf zeer gelukkig met alles wat er nu is.

Je kunt bij mij terecht voor individuele coaching, mindfulnesstraining, systemisch werk en teambegeleiding. Mijn expertise ligt op het vlak van persoonlijke groei. Zoals Einstein zegt; “in de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden”. Ik heb inmiddels veel begeleiding geboden bij burn-out, stress, mentale en fysieke klachten ten gevolge van life events. Ook leidinggevenden kloppen bij mij aan voor ondersteuning bij leiderschapsontwikkeling of ondersteuning van medewerkers en teams. Ook is begeleiding van teams bij fusies voor mij bekend terrein.

Ik werk op de laag van het gevoel, het hart, de relatie. Modellen zijn voor mij ondersteunend, maar niet leidend. Ik combineer diverse coachmethodieken en technieken uit verschillende wetenschappen, uit de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleidingen.

Voor individuele trajecten maak ik gebruik van 2 prachtige locaties, in Vlaardingen en Maassluis.

Door inzichten ontstaat groei en ontwikkeling waardoor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid optreden.

Ik ben als NOBCO- coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches ( NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer waardoor ik diverse mindfulnesstrainingen en workshops kan bieden waaronder de Mindfulness Based Cognitieve Therapie, Mindfulness Based Stress Reductie en Mindfull at Work.

 

Opleidingen en diploma’s

2017  Bachelor of Health met de specialisatie Begeleidingskunde, een diepere vorm van coaching, methodieken en technieken vanuit diverse domeinen wetenschappelijk, sociale-, bedrijfs- en geesteswetenschappen, praktijkervaring in grootstedelijke omgeving

2018 Mindfulnesstrainer. Mindfulness is een vorm van cognitieve individuele en groepstherapie waarmee stress en angst verminderd kunnen worden en er een balans kan worden bereikt in denken, voelen en lichaam.

2019 mental coach een intensieve vorm van individuele en team begeleiding naar bewustwording, bij verandering en vitaliteit op het gebied van gezondheid, leefstijl en gedrag, vergroten van zelfvertrouwen omgaan met life events, werkdruk en keuzestress.

2019 Systemisch coach. verborgen belemmeringen en dynamieken zichtbaar maken op systemische wijze (Hellinger) op individueel, team en organisatie niveau.

2019 Mindfulness en bewegen bewustzijncreëren van lichaam om de signalen van het lichaam beter te kunnen voelen en interpreteren.

2019 Counseling bij depressie rouw en verlieservaringen, begeleiding bij depressie rouw en verlieservaring, kennis van diverse depressievormen, grondslag reguliere diagnosestelling en behandeling. Kennis van fasen rouwproces en rouwbegeleiding na verlieservaringen

Ik werk samen met een team van andere  professionele ZZP’ers waaronder psychologen, coaches, mindfulnesstrainers. Allen met een schat aan professionele ervaring, scholing en achtergrond. Een unieke samenwerking waardoor we een breed kennisgebied kunnen bedienen en maatwerk kunnen leveren.

Voor individuele en teambegeleiding werk ik samen met https://debewustzijnsfabriek.nl

Voor mindfulnesstrainingen, workshops en proeverijen werk ik samen met http://www.angelakoolmees.nl

Voor mindfulness masterclasses, coaching en training werk ik voor https://www.dutchleaders.nl

Mocht mijn verhaal je inspireren, heb je een vraag, mail of bel mij gerust.

Wie weet ontmoet ik jou binnenkort