OVER MIJ

Welkom op mijn website, mijn naam is Karin van den Bos. Met mijn partner en twee dochters woon ik in Vlaardingen. Ik ben geboren in Schiedam als enig kind van oudere ouders uit de vooroorlogse generatie. Ik leerde al heel jong op eigen benen staan en kreeg verschillende boodschappen mee vanuit mijn ouders. Deze boodschappen hebben mij ver gebracht. Op een later moment heb ik ervaren dat deze boodschappen mij belemmerden. Perfectionistisch, grote loyaliteit, te groot verantwoordelijkheidsgevoel en een enorm doorzettingsvermogen zorgden in 2017 uiteindelijk voor burn-out klachten. In 2018 gooide ik dan ook het roer om. Ik besloot om na 33 jaar vast dienstverband, mijzelf bij en om te scholen en mijn professionele ervaring en deskundigheid anders in te zetten. Nu draag ik met hart en ziel bij aan de ontwikkeling van professionals, teams en organisatie.

Met veel trots kan ik dan ook zeggen dat ik nu als coach en trainer werkzaam ben voor en in vele kennisgebieden met fijne samenwerkingen. Ik ben veel werkzaam voor zorgorganisaties, gemeenten, onderwijs en opvangorganisaties. Ook bedrijven uit de particuliere sector weten mij en het team te vinden. Ik werk veel met vrouwelijke leiders, geef mindfulnesstrainingen, leiderschapsworkshops en begeleid teamtrajecten. Ook examineer ik bij de Leiderschap & Managementopleiding aan de Hogeschool te Rotterdam. Je kunt via deze link zien wat mensen over mijn begeleiding en trainingen zeggen Referenties/Aanbevelingen

Werkervaring

Ik ben vanaf mijn 17e jaar werkzaam geweest in de zorg. De laatste 12 jaar (tot 2018), heb ik als manager in een grote ziekenhuisorganisatie gewerkt. Hier stuurde ik meerdere teams en locaties aan. Ik coördineerde verschillende organisatorische fusies, verhuizingen, samenvoegingen en veranderingen. Naast deze functie gaf ik trainingen, coachte ik teams en medewerkers en verzorgde ik de trauma-opvang.

Als manager en medewerker in de zorg heb ik veel te maken gehad met mensen die klachten hadden ten gevolg van stress, werkdruk en veranderingen in leven en werken. Vanuit mijn functie coachte en begeleidde ik de laatste jaren veel individuele medewerkers en teams. Ik heb van dichtbij gezien hoe ingewikkeld het kan zijn meerdere functies te combineren in de werk- en privésfeer, iets wat tegenwoordig heel gebruikelijk is. Ook heb ik van dichtbij ervaren hoe ingewikkeld het kan zijn wanneer organisaties veranderen en fuseren. Wat er dan speelt in de onderstroom bij medewerkers, leiders, in teams en de gehele organisatie. Hoe systemen, cultuur, dynamieken, persoonlijke factoren en omstandigheden het werk, de resultaten, samenwerkingen, communicatie en performance kunnen beïnvloeden.

Zoals eerder gezegd ben ook ik geconfronteerd geweest met burn-out klachten. Ik voelde me niet gelukkig in mijn werk. Ik zag dat er andere interventies nodig waren op de werkvloer. Daarnaast combineerde ik een studie, de zorg voor mijn gezin en de mantelzorg voor mijn moeder. Ondanks mijn verlies van zingeving en de verschillende rollen bleef ik doorgaan, nam geen rust, ook niet na het overlijden van mijn moeder. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ook ik te maken kreeg met burn-out klachten.

Het roer om

Een bezinningsperiode volgde waarin ik mijzelf als het ware opnieuw ben gaan uitvinden. Vele vragen passeerden de revue waaronder; wat wil ik, wat kan ik en hoe kan ik en wil dan bijdragen met mijn professionele en persoonlijke ervaringen? Hoe ik van van toegevoegde waarde kon zijn voor individuen, teams en organisaties, de maatschappij, voor de wereld waarin we leven

De bezinningsperiode was een periode van ontdekkingen, over mezelf, over hoe ik tegen de wereld aankeek en wat mijn talenten waren. Over wie ik ten diepste was en wat ik zou willen. Het was een pijnlijke confronterende periode die later een cadeau bleek te zijn. Ik heb daardoor mijn levensplezier, passie en zingeving gevonden en besloot mijn leven een andere wending te geven.

“Door inzichten ontstaat groei en ontwikkeling waardoor vitaliteit, levenskracht, effectieve samenwerking en duurzame inzetbaarheid optreden”.

Ik ben als NOBCO- coach en mindfulnesstrainer aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches ( NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) en de Vereniging Mindfulness Nederland.

Opleidingen en diploma’s

2017  Bachelor of Health met de specialisatie Begeleidingskunde

2018 Mindfulnesstrainer

2019 Mental Coach

2019 Systemisch coach

2019 Mindfulness en bewegen

2019  Coaching & Counseling bij depressie rouw- en verlieservaringen

2020 Boeddhistische psychologie

2020 Stress en Burn-out coach

2020 Acceptance and commitment therapy

2020 Praktijkprogramma Rake Vragen, doen van duurzame effectieve  interventies op de onderstroom ook individueel, team en organisatie niveau

2018 Intuïtief en systemisch coachen met teams

Team & samenwerkingen

Ik heb een samenwerking met verschillende collega’s. Sommige opdrachten zijn voor mij alleen te groot en door middel van deze samenwerking zorgen wij voor continuïteit en kunnen wij grotere opdrachten aannemen. Kijk op deze pagina voor het team https://karinvandenboscoaching.nl/over-mij/team/. Wij dragen een een schat aan professionele ervaring, scholing, achtergrond en deskundigheid mee. Een unieke samenwerking waardoor we van toegevoegde waarde zijn in een breed kennisgebied en maatwerk leveren.

Je kunt bij mij en het team terecht voor individuele coaching, leiderschapscoaching, mindfulnesstraining, systemisch werk, teambegeleiding en diverse workshops.

Mocht mijn verhaal  je aanspreken en inspireren en heb je een vraag? Mail of bel gerust. We maken dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.