OVER MIJ

Welkom op mijn website, mijn naam is Karin van den Bos. Ik woon met mijn partner en twee prachtige dochters in Vlaardingen. Ik ben vanaf mijn 17e jaar werkzaam geweest in de zorg. De laatste 12 jaar heb ik als manager in een groot  ziekenhuis gewerkt waar ik meerdere teams en locaties mocht aansturen, diverse organisatorische fusies, verhuizingen, samenvoegingen en veranderingen heb gecoördineerd. Naast deze functie gaf ik trainingen en verzorgde ik met een aantal collega’s de trauma-opvang.

Je kunt bij mij terecht voor  individuele coaching, training, systemisch werk en teambegeleiding. Mijn expertise ligt op het vlak van persoonlijke bewustwording bij burn-out, stress, mentale en fysieke klachten ten gevolge van life events. Door inzichten ontstaat groei en ontwikkeling waardoor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid optreden.

Ik ben als NOBCO- coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches ( NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

Ik combineer diverse coach methodieken en technieken op zowel individueel en teamniveau en ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer waardoor ik diverse mindfulnesstrainingen biedt waaronder de Mindfulness Based Cognitieve Therapie, Mindfulness Based Stress Reductie en Mindfull at Work.

Als manager en medewerker in de zorg heb ik veel te maken gehad met mensen die klachten hadden als gevolg van stress, werkdruk en veranderingen. Vanuit mijn functie coachte en begeleidde ik de laatste jaren veel individuele medewerkers en teams. Ik heb van dichtbij gezien hoe ingewikkeld het kan zijn meerdere functies te combineren in de werk- en privésfeer, iets wat tegenwoordig heel gebruikelijk is. Ook heb ik van dichtbij ervaren hoe ingewikkeld het kan zijn wanneer organisaties, veranderen, fuseren en samenvoegen. Wat er speelt in de onderstroom in organisaties, hoe systemen, cultuur, persoonlijke factoren en patronen  de performance kunnen beïnvloeden van individuele medewerkers, teams en organisatie.

Ook ik ben geconfronteerd geweest met stress en burn-out klachten. Ik combineerde een studie, de zorg voor mijn gezin en de mantelzorg voor mijn moeder. Die verschillende rollen, werknemer, moeder, student en mantelzorger, zorgde ervoor dat ik geen tijd  en rust meer nam voor mezelf. Als enorm loyale en verantwoordelijke medewerker bleef ik na het overlijden van mijn moeder bleef doorgaan met werken, zorgen voor anderen. Ik negeerde de signalen van mijn lichaam het resultaat was een burn-out.

Ik heb mij bezonnen hoe ik mijn leven invulde. Ik ontdekte bepaalde niet-helpende automatische patronen en gedrag en hoe lastig het was om anders te leren kijken, denken en handelen. Door middel gesprekken met mensen bij wie ik me veilig voelde, niets doen, mindfulness, veel bewegen, en het bewust kiezen voor anders denken en doen heb ik mijn passie, zingeving en vitaliteit weer terug gevonden. Hierdoor besloot ik mijn leven een andere wending te geven.

Opleidingen en diploma’s

2017  Bachelor of Health met de specialisatie Begeleidingskunde, een diepere vorm van coaching, methodieken en technieken vanuit diverse domeinen wetenschappelijk, sociale-, bedrijfs- en geesteswetenschappen, praktijkervaring in grootstedelijke omgeving

2018 Mindfulnesstrainer. Mindfulness is een vorm van cognitieve individuele en groepstherapie waarmee stress en angst verminderd kunnen worden en er een balans kan worden bereikt in denken, voelen en lichaam.

2019 mental coach een intensieve vorm van individuele en team begeleiding naar bewustwording, bij verandering en vitaliteit op het gebied van gezondheid, leefstijl en gedrag, vergroten van zelfvertrouwen omgaan met life events, werkdruk en keuzestress.

2019 Systemisch coach. verborgen belemmeringen en dynamieken zichtbaar maken op systemische wijze (Hellinger) op individueel, team en organisatie niveau.

Ik werk samen met andere ZZP’ers zoals psychologen, mindfulnesstrainers en coaches om een zo breed mogelijk aanbod te kunnen doen en maatwerk te leveren.

Voor individuele en teambegeleiding werk ik samen met https://debewustzijnsfabriek.nl

Voor mindfulnesstrainingen, workshops en proeverijen werk ik samen met http://www.angelakoolmees.nl

Voor mindfulness masterclasses, coaching en training werk ik voor https://www.dutchleaders.nl