OVER MIJ

Voorbij het pad van goed en fout, meningen en oordelen bevindt zich een open plek; daar ontmoet ik je graag!

Rumi

Welkom op mijn website, mijn naam is Karin van den Bos. Met mijn partner en twee dochters woon ik in Vlaardingen. Ik ben geboren in Schiedam, als enig kind van oudere ouders uit de vooroorlogse generatie. Ik leerde al heel jong op eigen benen staan en kreeg verschillende boodschappen en lessen mee van mijn ouders. Deze boodschappen hebben mij ver gebracht. Op een later moment heb ik ervaren dat een aantal van deze goede boodschappen mij ook belemmerden. Perfectionistisch, grote loyaliteit, te groot verantwoordelijkheidsgevoel en een enorm doorzettingsvermogen zorgden in 2017 uiteindelijk voor verandering van zingeving in de vorm van burn-out klachten. Tot en met 2018 heb ik met veel plezier leiding gegeven in een grote zorgorganisatie aan meerdere teams en locaties. In 2018 gooide ik het roer om. Ik ontdekte dat ik mij meer wilde gaan toeleggen op de ontwikkeling, groei en bewustwording van mensen. Hierdoor besloot ik om na 33 jaar vast dienstverband, mijzelf bij en om te scholen tot gecertificeerd coach en trainer om mijn professionele ervaring en deskundigheid anders in te zetten. Nu draag ik met plezier en voldoening bij aan de ontwikkeling van professionals, teams en organisaties.

Als coach en trainer ben ik werkzaam voor en in vele kennisgebieden met fijne samenwerkingen. Ik ben veel werkzaam voor onder andere zorgorganisaties, gemeenten, onderwijs en opvangorganisaties. Ook bedrijven uit de particuliere sector weten mij te vinden. Ik werk met leidinggevenden, medewerkers en teams. Ook geef ik mindfulness & communicatie trainingen en workshops, ook op maat.. Ook examineer ik bij de Associate Degree  opleidingen Leiderschap & Managementopleiding aan de Hogeschool te Rotterdam. Je kunt via deze link zien wat mensen over mijn begeleiding en trainingen zeggen.

Werkervaring

Ik ben vanaf mijn 17e jaar werkzaam geweest in de zorg. De laatste 12 jaar (tot en met 2018), heb ik als manager in een grote ziekenhuisorganisatie gewerkt. Hier stuurde ik meerdere teams en locaties aan. Ik coördineerde verschillende organisatorische fusies, verhuizingen, samenvoegingen en veranderingen. Naast deze functie gaf ik trainingen, coachte ik teams en medewerkers en verzorgde ik de trauma-opvang voor individuele en groepsopvang.

Als manager en medewerker in de zorg heb ik veel te maken gehad met mensen die klachten hadden ten gevolge van stress, werkdruk en veranderingen in leven en werken en zingevingsproblematiek. Vanuit mijn functie coachte en begeleidde ik de laatste jaren veel individuele medewerkers en teams. Ik heb van dichtbij gezien hoe ingewikkeld het kan zijn meerdere functies te combineren in de werk- en privésfeer, iets wat tegenwoordig heel gebruikelijk is. Ook heb ik van dichtbij ervaren hoe ingewikkeld het kan zijn wanneer organisaties veranderen en fuseren. Wat er dan speelt in de onderstroom bij medewerkers, leiders, in teams en de gehele organisatie. Hoe leiderschap, systemen, cultuur, dynamieken en persoonlijke factoren het werk, de resultaten, samenwerkingen, communicatie en performance kunnen beïnvloeden.

“Door inzichten ontstaat groei en ontwikkeling waardoor vitaliteit, levenskracht, effectieve samenwerking en duurzame inzetbaarheid optreden”.

Ik ben als NOBCO- coach en mindfulnesstrainer aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches                ( NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) en de Vereniging Mindfulness Nederland.

Opleidingen en diploma’s

Elk jaar volg ik opleidingen, supervisie en intervisie bijeenkomsten, trainingen, nascholingen om mijzelf te blijven ontwikkelen.

2017  Bachelor of Health met de specialisatie Begeleidingskunde, Hogeschool Rotterdam

2018  Mindfulnesstrainer

2019  Mental Coach

2019  Systemisch coach

2019  Mindfulness en bewegen

2019  Coaching & Counseling bij depressie rouw- en verlieservaringen

2020 Boeddhistische psychologie

2020 Stress en Burn-out coach

2020 Acceptance and commitment therapy

2020 Praktijkprogramma Rake Vragen, doen van duurzame effectieve  interventies op de onderstroom ook individueel, team en organisatie niveau

2021 Communicatietrainer, geweldloze communicatie, Socrates, mindfulness, compassie en neurowetenschap

2018 Intuïtief en systemisch coachen met teams

Team & samenwerkingen

Ik werk voor grotere opdrachten samen met verschillende collega’s. Door middel van deze samenwerking zorgen wij voor continuïteit. Kijk op deze pagina voor het team van samenwerkingspartners. Samen dragen wij een een schat aan professionele ervaring, scholing, achtergrond en deskundigheid mee.

Je kunt bij mij terecht voor individuele coaching, leiderschapscoaching, mindfulnesstraining, systemisch werk, teambegeleiding en diverse workshops.

Mocht mijn verhaal  je aanspreken en inspireren, heb je een vraag over jezelf, team of op zoek naar maatwerk voor de organisatie? Mail of bel gerust.