In mijn visie begint groei, ontwikkeling, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid met zelfkennis. Ik geloof niet in symptoombestrijding, dat wil zeggen dat ik altijd kijk naar onderliggende factoren die bijgedragen hebben aan het ontstaan van het probleem. Problemen zijn symptomen van iets anders. Denk hierbij aan burn-out, depressie, rouw, verstoringen in samenwerkingen,herhalende conflicten, noem maar op. Het begint met zelfkennis en kennis van onderliggende problematiek. Zelfkennis staat voor inzicht in de eigen identiteit, waarden en overtuigingen, sterke en minder sterke kanten, interesses, ambities en gedragingen. Zelfkennis en inzichten leiden tot verbindingen, effectief samenwerken en leven. Vitaliteit staat voor levenskracht en vertaalt zich in een sterk lichaam, een goed functionerend immuunsysteem, het voelen van emoties, het hebben van lichamelijke en mentale energie en het hebben van een goed inzicht in de eigen toekomst. En als we over teams en organisaties spreken dan bestaat vitaliteit over een open cultuur over de juiste mens op de juiste plek over het benutten van kwaliteiten over effectieve communicatie en over betekenisvolle relaties. Over ordening, plek en balans in geven en nemen. De mens in balans, teams in balans, organisaties in balans. Daar waar mensen samenwerken en samenleven spelen dynamieken en patronen die niet zichtbaar zijn maar wel voelbaar. Dat wat in de schaduw ligt, wat niet besproken wordt maar er toch is. Om tot resultaten, werkgeluk en werkplezier te komen is het van belang om betekenisvolle relaties op te bouwen. Hiervoor zijn leiders nodig die niet alleen beschikken over kennis en theorie. Leiders zie zich bewust zijn van zichzelf, de onderstroom die de richting bepaalt op elk gebied.
Ik zie het als mijn missie om bij te dragen aan een wereld waarin mensen beschikken over zelfkennis en bewuster samen leven en werken. Een wereld waarin we als mensen betekenisvolle relaties, hebben, bewuste keuzes maken, een open gesprek kunnen voeren. Een wereld waarin we elkaar echt horen en zien. Een wereld waarin we als mensen ook geleerd hebben kijken naar onderliggende factoren van problemen om tot duurzame oplossingen komen. Ik geef met veel plezier invulling aan mijn missie door coaching, trainingen en workshops.
2017 - Bachelor of Health Hogeschool Rotterdam, management in de Zorg en Dienstverlening 2017 - Diploma specialisatie Begeleidingskunde/coaching Instituut voor Sociaal Onderwijs Hogeschool Rotterdam 2018 - Diploma Teamcoaching Coachcenter Den Haag 2018 - Diploma Mindfulnesstrainer Seetreu Opleidingen en trainingen 2019 - Diploma Mental Coach, Sonnevelt Opleidingen 2019 Diploma Systemisch Coach, systemisch werken, familie en organisatieopstellingen 2019 Certificaat Mindfulness en bewegen, Seetreu Opleidingen 2019 - Diploma coaching en counseling bij depressie-rouw en verlieservaringen 2020 - Certificaat Boeddhistische psychologie 2020 - Diploma Stress en burn-out coach 2020 - Certificaat Acceptance and commitment trainer therapeut Gijs Jansen Positive Psychologie Lab 2020 - Certificaat Praktijkprogramma Rake Vragen Coach, stellen van vragen, duurzame, effectieve interventies doen op de onderstroom 2021 - Diploma Communicatietrainer Seetrue opleidingen Dr. David Dewulff I